EBOKTATÓ - Gyakran Ismételt Kérdések és válaszok röviden a háznál képzésről.
× KEZDŐLAP Gy.I.K. KAPCSOLAT RÓLAM

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdések és válaszok röviden a kutyaoktatásról, háznál képzésről, egyebekről...

-Mit kell említenem telefonon v. e-mail-ben az első megkereséskor?

-Az aktuális problémát, korábbi kutyás/kutyaiskolás tapasztalatot, az adott kutya jellemzőit: fajta, kor, ivar, név, temperamentum, előélet (ha ismert).

-Mire számítsak az oktatáson?

-Megbeszéljük a problémákat és a lehetséges megoldásokat, elmondom/megmutatom, én hogyan csinálnám, utána a gazdin a sor, miközben árgus szemekkel figyelek és korrigálok ezerrel (ha van mit), de az effektív kutyakiképzés házi feladatként nagyrészt a gazdira hárul.

-Meddig tart egy alkalom?

-Változó: félórástól a 3 órásig mindenre volt már példa. Az átlag 1-1,5 óra közt alakul - általában az első alkalmak nyúlnak hosszabbra, mivel akkor több a kérdés.

-Miket készítsek elő?

-Pórázra, szájkosárra, jutalomfalatra, kutyajátékokra, a többi családtagra és egy éhes kutyára van szükség a kutyaoktatáshoz. Az oltási könyvhöz nem ragaszkodok.

-Hány alkalomra van szükségem?

-Ez függ a feladattól, a gazdi-kutya páros egymáshoz való viszonyától, a korábbi tapasztalatoktól, a kitartástól, önfegyelemtől, a kutyakiképzőtől. Van, akinek egyetlen alkalom is elég, másodszor már csak kontrollra kell kimenni és akad, akinél fél év is kevés.

-Minden fajta kutyát elvállal?

-Igen, ui. minden kutya uahhoz a fajhoz tartozik, így uazon elvek alapján kezelhetők - a különbségek az egyedi személyiségvonásaiktól függenek.

-Az én kutyám már elmúlt 5 éves, akkor már ugye nem tanítható?

-A jó hír az, hogy bármennyi idős eb tanítható, a lényeg a kapcsolatépítés - ez a siker kulcsa.

-Kutyasétáltatást is csinál?

-Meg tudjuk beszélni.

-Csak Budapesten szokott kijárni házhoz?

-Budapesten és környékén. Egész Pest-megyét igyekszem lefedni. Előfordulhat, hogy távolabbi helyszíneken is meg tudok jelenni v. ajánlani megfelelő kutyaiskolát/oktatót - érdemes írni egy pár sort v. megereszteni egy telefont ez ügyben.

-Melyik napokon lehet Önökhöz bemenni?

-Sajnos nem lehet. Egyelőre az EBOKTATÓ-nál mindössze a háznál képzés műxik, egy leendő kutyaiskola létesítése azonban szerepel a tervek között.

-Mennyiért vadítotok be egy kutyát?

-Semmi pénzért nem vadítunk egyetlen kutyát sem és mindenkit le is beszélünk róla, hogy megtegye. Ha egyébként az őrző-védő munka volt a kérdés titkolt célja, akkor az a válaszom, hogy annak sem a vadítás a lényege...

-Attila, téged harapott már meg kutya?

-Természetesen igen, tanulópénz... szerencsére aprópénz.